Диамантите като инвестиционен инструмент

Loose-DiamondsМогат ли диамантите да бъдат разглеждани като инвестиционен инструмент и рентабилно ли е да ги използваме за защита на богатството ни в кризисни ситуации?

Много инвеститори, а и хора, които имат свободен паричен ресурс, си задават този въпрос все по-често. Да инвестират ли парите си в инвестиционни диаманти или да се насочат към нещо по-традиционно и познато като златото. В следващите няколко реда ще се опитам да разясня предимствата на инвестицията в диаманти и тяхното притежание.

С какво диамантите са по-добри от златото?

През последните години бумът на златото беше едно от нещата, което привлече голяма част от инвеститорите и хората със значителен паричен ресурс. Много хора закупиха злато под различни форми – кюлчета, монети, бижута и златни сертификати. Като цяло това е една много добра и логична инвестиция и няма нищо лошо в нея. За съжаление в последно време златният балон се спука и цената на златото се стрелна стремглаво надолу. Уплашени от сриващата се цена мнозина побързаха да се отърват от инвестициите в злато, с които разполагат. Това от своя страна допълнително бутна цената, тъй като пазарът  буквално се „заля“.

В крайна сметка се оказа, че инвеститорите трябва да насочат парите си към нещо друго. Точно тук се появяват инвестиционните диаманти и бижутата с диаманти. Като инвестиционен инструмент, към който не е имало силен интерес и голямо внимание, диамантите не са създали изкуствен балон както се случи със златото. През последните 100 години цената на диамантите расте с всеки изминал ден. Това от своя страна ги прави все по-апетитни за инвестиция. Сами по себе си диамантите имат всички качества на златото – те са дългосрочна инвестиция, цената им расте непрекъснато, обратното изкупуване е гарантирано. Все пак съществуват и няколко недостатъка при инвестицията в диаманти. Поради специфичния пазар на диамантите и сложността при определяне на цената им, не всеки е способен да прецени правилно инвестицията, която иска да направи. Точно по тази причина е добре да се посъветвате с експерт, който е запознат със спецификата на търговията и оценката на диаманти.

Ние, от Заложни къщи Доверие, можем да ви помогнем да направите вашата инвестиция в диаманти лесно и сигурно. Нашите дипломирани специалисти могат да ви дадат нужната информация, да ви посъветват кое е най-добре за вас и да ви предложат точните диаманти или бижута според вашите нужди и изисквания. В нашия онлайн магазин можете да откриете голямо разнообразие от бижута с диаманти и инвестиционни диаманти, които да използвате като защита на паричните ви ресурси при кризисни ситуации.

This entry was posted in Без категория and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply