Заложните къщи и лошите кредити

Лоши кредитиДа се живее с лоши кредити никога не е било лесно, а за съжаление в това положение са една значителна част от българското общество.  Да имаш просрочени задължение обикновено е свързано с проблеми и чувствително ограничаване на потребителските възможност чрез отрязване на достъпа до традиционно банково кредитиране. Конвенционалните бързи кредити от финансови институции при високите лихви компенсиращи риска също не са най-добрия вариант. Обаче съществува и опция, която може да се разглежда като обезпечен с активи кредит, която позволява на хората с лоши кредити да получат парите от които се нуждаят бързо и лесно и тази опция са паричните заеми от заложни къщи.

Този вид експресно потребителско кредитиране не включват в процедурата по отпускане на заема  проверка на кредитната история на кредитоискател, което е голямо облекчение за хората с черни петна в кредитното досие. Всичко, от което се нуждае клиентът за да получи бързия кредит е да притежава някакви движими активи, които да използва като обезпечение пред кредитиращата заложна къща. Различните заложни къщи приемат различни артикули за залог – бижута, мебели, електроника, техника, инструменти, автомобили, строителна и транспортна едрогабрита техника, произведения на изкуството и т.н. вещи имащи определена парична стойност. Процедурата по оценка и отпускане на кредита се отличава с бързина и липса на бюрокрация позволяващи лесно и скоростно да се получат необходимите пари. Всичко, което трябва да направи клиента е да предостави за определен период от време на разположение на заложната къща своята вещ-обезпечение и да вземе паричната сума на стойността на заложената вещ.

Въпреки, че в момента последната тенденция е към прехвърляне на дейността на заложните къщи в интернет, това световно течение все още не е стигнало до нашата страна, но в бъдеще се очаква да е възможно отпускането на онлайн бързи кредити срещу залог за хората с лоша кредитна история. Разликата с обикновената заложна къща, е че вместо да се отива на място за залог на вещта клиентът изпраща по куриер залога. Процедурата е много проста – попълва се формуляр с описанието на вещта, след което онлайн заложната къща оценява вещите и дава прогнозна стойност за размера на кредита. Обикновено процедурата отнема няколко часа. Плащанията на лихвите или целия заем се извършва по банков път, до момента , в който или изплатите кредита и вещта отново по куриер Ви бъде върната или пък прекратите плащанията и вещта бъде продадена за да се възстанови дължимата сума по кредита, с което отношенията между страните се считат за уредени.

За разлика от класическите банкови кредити или от бързите кредити от финансови институции заложната къща няма да даде на съд своя клиент преустановил плащанията по бързия кредит, нито ще търси по друг начин компенсации. За това и обезпечения с движими вещи бърз кредит е една чудесна алтернатива за хората с лоши кредити. Често хората правят грешки или лош избор, а понякога само лошият късмет е причина за влошеното им финансово състояние, за това ние от Заложни къщи Доверие възприемаме подаването на ръка във финансово труден момент на клиентите с влошена кредитна история, като достъпна алтернатива способна да помогне за решаване на проблемите им създадени от други кредитиращи институции, при това без да се създават допълнителни усложнения.

/div

This entry was posted in Заложни къщи and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply