Промоция на гоблени с до 70% намаление от Заложни къщи Доверие

ГоблениСъздаването на всеки един гоблен е изкуство. Майсторите на бродирането притежават огромен талант, който им дава вдъхновението да творят красота и изящество. Самият гоблен сам по себе си е вдъхновение да пренесем заобикалящия ни свят в домовете си.

Смята се, че първите гоблени са създадени преди 3000 години в Египет, където археолозите са открили множество останки в гробниците на фараоните. По-късно бродирането на гоблени става важна част от живота на древните елини. Много представители на заможната класа украсявали домовете си с гоблени. Дори в интериора на обществените сгради гоблените са заемали подобаващо място, като се смята, че стените на Партенона е бил украсен с гоблени. По времето на Ренесанса гоблените започват да ползват за мотиви картините на някои от най-известните художници. Интересен факт е, че стойността на един качествен гоблен е била почти колкото цената на една картина, а в Италия и Франция гоблените са били приемани за залог в заложните къщи, като за тях са получавани значителни парични суми.

В България голяма популряност добиват гоблените, които са изработени с конци на немската фирма „Вилер”, така наречените вилерови конци. Те са едни от най-качествените и гоблените направени с тях са с по-висока стойност. Другите известни конци са DMC, които по качество се нареждат наравно с вилеровите.

Хората, които се занимават с бродиране на гоблени с основание могат да са горди, че са се отдали на едно наистина вдъхновяващо удоволствие, а колекционерите – че са се посветили на едно царствено хоби.

От 07.11.2012 г. във всички офиси и онлайн магазина на Заложни къщи Доверие ще можете да откриете голямо разнообразние от гоблени на атрактивни цени с до 70 % намаление. Гоблените са в различни форми и размери, засягащи множество тематики. В  колекцията на Заложни къщи Доверие ще откриете някои от най-популярните гоблени, които се бродират в цял свят. Благодарение на тази промоция, ще можете да се докоснете до изкуството и изяществото на гоблените и да украсите дома си с тях. Не пропускайте възможността си и станете горд собственик на гоблен с най-високо качество.

 

 

This entry was posted in Заложни къщи Доверие and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply