Сребърни монети за скрап

Сребърни монети за скрапВ почти всеки български дом могат да бъдат открити сребърни монети, които са повредени, очукани и пробити, които са загубили своята нумизматична стойност и се търкалят безполезни за своите собственици по разни шкафове и чекмеджета. В българските обичаи, особено тези свързани с брака е било прието да се подаряват кърпи със зашити на тях златни или сребърни монети. Като част от фолклора и традициите ни това е нещо уникално и интересно, но от нумизматична гледна точка е почти пълно съсипване на монетата и тя губи от стойността си като предмет за колекциониране и са годни единствено за продажба като спрап, който се претопява и от който се създават нови кюлчета, монети и бижута.

Въпреки, че вече не са интересни нито за колекционерите, нито за инвеститорите тези сребърни монети имат своята цена – цената на среброто, от което се изработени. Именно от тази им стойност може да се възползват хората имащи стари, очукани, пробити или съсипани по какъвто и да е друг начин монети от сребро, когато се нуждаят от финансови средства.

Тези повредени сребърни монети, могат да бъдат използвани като средство за получаването на бърз паричен заем, като бъдат заложени в някой от офисите на Заложни къщи Доверие. Ако ли пък те нямат сантиментална стойност за Вас можете директно да ги продадете като гарантираме, че в нашите заложни къщи ще получите най-добрата цена за залог или продажба.

С актуалните ни цени за залог и продажба можете да се запознаете ТУК  :)

This entry was posted in Заложни къщи Доверие and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply