Диаманти за над 5800 лева се продадоха на Аукцион “Доверие”

Вчера (15.12.2013 г.) в гр. Пазарджик се проведе дългоочакваният от мнозина и единствен по рода си в България Аукцион „Доверие“ организиран от Заложни къщи Доверие. В него бяха предложени за продажба 50 артикула, сред които диаманти, произведения на изкуството, битова техника, компютри и лаптопи, мобилни апарати, велосипеди и инструменти.

Очаквано имаше сериозен интерес към техниката, като много от посетителите се впуснаха в постоянни наддавания, като всеки от тях се бореше да спечели желания от него продукт. Няколко от гостите заформиха интересни „битки“ за покупката на LED телевизор „Samsung”, цифров фотоапарат „Sony”, електронна книга „Kindle”, велосипед „RAM”, домашен усилвател „Technics”. Млад господин, който изглеждаше доста пасивен през по-голямата част от времето, дочака своя момент и успя да спечели 3 мобилни телефона „Apple” Iphone, след като не даде възможност на останалите дори да се включат в наддаването.

Приятна изненада за всички беше участието на очарователна млада дама, която явно беше дошла да наддава за предложените на аукциона диаманти. За голямо учудване на всички в залата, госпожицата беше единствената, която наддаваше за скъпоценните камъни и съвсем закономерно си тръгна с тях. Сред спечелените от нея диаманти имаше инвестиционен диаманти на стойност 4900 лв., а цялата стойност на придобитите камъни беше 5822 лв.

За съжаление пазарджиклии не показаха, че са любители на произведенията на изкуството. От всички предложени артикули от тази категория, сред които картини (една, от които на Иван Ламбров), дърворезби и ръчно рисувана чиния от Димитър Казаков – Нерон, на аукциона нямаше интерес към предложените продукти.

Равносметката след края на аукциона – 40 продадени артикула на обща стойност 10 272 лв. и много доволни участници, които вече дадоха заявка за бъдещо участие в следващия Аукцион „Доверие“, който ще бъде организиран през следващата година.

27a

 

 

 

 

 

 

1a

7a

 

9a

 

10a

 

13a

 

14a

 

18a

 

23a

Още снимки можете да разгледате в нашата фейсбук страница.

This entry was posted in Заложни къщи Доверие and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply