Лицата на Заложни къщи Доверие – 1

Заложни къщи ДовериеС днешната статия ще поставим началото на една нова рубрика в блога, в която ще представяме лицата на Заложни къщи Доверие като им задаваме въпроси свързани с работата при нас. Първото ни условно наречено интервю ще бъде със служителя в четвъртия офис на Заложни къщи Доверие в гр. Пазарджик – г-н Васил Георгиев.

-Здравей, Василе, както виждам и днес на Великден ти си на работното си място. Какво мислиш за това, че докато болшинството хора почиват ти си в Заложната къща?

Здравей, ами въпреки, че днес съм на работа не смятам, че това е нещо, което не може да се понесе. Спецификата на нашата работа е такава, че хората се нуждаят от помощта, която оказваме по всяко време като християнските празници не правят изключение. Когато човек има нужда от нашите услуги не го интересува дали е Великден, Коледа или Нова Година, той знае, че може да разчита на нас във всеки един момент.

-Бих искал да те попитам като човек с висше образование намираш ли работата в заложна къща за не толкова подходяща за квалификацията, която притежаваш?

Честно казано съм реалист и ми е пределно ясно каква е ситуацията за младите хора в момента в Пазарджик, а и в цялата страна. Работа трудно се намирa дори да си и с висше образование. Не смятам и че това е някаква стъпка назад в кариерното развитие. Дори напротив мисля, че е чудесен старт. За разлика от многото млади хора, които излизайки от ВУЗ смятат, че животът им е длъжен, аз мисля, че трябва първо да се докажеш, а след това да предявяваш претенции.Благодарен съм на ръководството на Заложни къщи Доверие, че ми даде възможност да започна работа на тази позиция, въпреки че точно бях завършил и нямах работен стаж зад гърба си. Вярвам, че с времето единствено мога да печеля от работата си и да се развивам кариерно.

-Какво ти харесва в работата в заложна къща и съответно какво не ти допада?

Ами харесва ми, че работата е динамична и се усвоява общуването с различни по характер и темперамент хора. Всеки ден носи по нещо неочаквано – в добър или не толкова добър смисъл. Бих определил, че работата с хора е нещо, в което могат да се постигнат нива на разбиране на човешките отношения, каквито трудно могат да бъдат усвоени на друго място. Гледайки отстрани, много хора си мислят, че нашата работа е лесна, но всъщност това съвсем не е така. Работата в заложна къща е нещо средно между тази на бижутер, барман и психолог. Всеки идва при теб за решаване на проблем.  Ти трябва да си подготвен да го изслушаш, да му влезеш в положение и да му помогнеш с каквото можеш. Малко са и нещата, които не ми харесват в работата, но те се компенсират от положителните и страни.

-На миналогодишния семинар беше отличен като служител с най-голям принос в сферата на онлайн рекламата? Мислиш ли, че образованието по маркетинг, ти помогна за да получиш това признание?

Определено, познанията, които натрупах през годините в университета ми помогнаха в това ми начинание, но  мисля, че голямо значение в случая имаше това, че ми беше дадена възможност да приложа своите знания на практика, включвайки се в рекламните проекти на Заложни къщи Доверие. Благодарение на участието си в тези кампании научих много за света на рекламата и най-важното, че се сблъсках на практика с нея. Заедно с моите колеги изградихме един съвсем нов имидж на заложните къщи и сме сред пионерите, които се захванаха с тази нелека задача.

This entry was posted in Лицата на Заложни къщи Доверие and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply