Още веднъж за ползата от заложните къщи

Заложна къща Доверие Люлин СофияВъпреки, определеното подобряване на имиджа на заложните къщи пред все повече български граждани този вид кредитни институции продължават да будят недоверие в качеството им на партньор в труден момент. До голяма степен това се дължи на „изцепките” на различни хора превърнали името заложна къща в прикритие за незаконни сделки, рекет, измами и т.н. Пресен пример е наскоро проведената операция на МВР със звучното кодово име „Тарикатите”.

В настоящата статия няма да обяснявам причините за това, че заложните къщи въпреки нарастващата си популярност продължават да се възприемат като последен и не особено предпочитан изход. Темата съм разглеждал многократно и в настоящия блог и на други места. Днес мисля да дам няколко съвета за това как да използваме максимално ефективно услугите на заложни къщи, за да посрещнем внезапно възникналите си финансови нужди.

Заложните къщи и банковите кредити. Задлъжнялостта спрямо банките и кредитните институции е проблем, който никой не отрича. Има различни варианти за това да си спестите обаждането от банката и наказателните лихви за закъснение, които банките налагат върху цялата сума на кредита. Ако например заплатата ви се бави, а падежът наближава обърнете се към заложната къща. Заложете своя движима вещ, получете бърз паричен заем, внесете дължимата вноска в банката, а когато заплатата ви бъде заплатена отидете в заложната къща и си вземете заложената вещ. Заплатата може да бъде изплатена на следващия ден, за това когато посещавате заложна къща се информирайте, дали същата би ви взела лихва само за времето, в което сте ползвали кредита. Така цената на оказаната ви финансова услуга ще бъде минимална. Ние от Заложни къщи Доверие разбираме напълно нуждите на нашите клиенти и за това без значение от срокът, за който е сключен заложния билет клиентите ни плащат реално само за времето, за което са ползвали паричния заем, без каквито и да е наказателни такси за предсрочно погасяване.

Заложните къщи и битовите сметки. Положението с битовите сметки е сходно с това при банковите кредити, с тази разлика, че много от доставчиците нямат търпението на банките и в кратък срок след неплащане на услугата пристъпват към преустановяването и. В този случай заложната къща също може да помогне, а клиентът да заплати само за времето, за което е използвал отпуснатите пари.

Заложните къщи и нуждата от спешно лечение. Когато вие или ваш близък изпаднете в неприятната, но и често срещана ситуация да се нуждаете от лечение в болница, а наличните парични средства не позволяват покриването на разходите, които то налага си струва определено да се помисли за това да се потърсят услугите на заложната къща. Често става въпрос за броени часове или дни и никоя друга кредитна институция не би могла да осигури нужните средства в толкова кратък период от време. Вероятно една част от читателите ще си помислят, че това е възползване от нещастието на хората, но пък погледнато от друга страна освен заложните къщи никой друг, не би могъл да помогне. Както често се случва в живота медалът има две страни……..

Заложните къщи и безработицата. Не е тайна, а и статистиката го потвърждава, че безработицата в България расте. Какъв е изходът пред хората останали без доходи за покриване на кредити, битови и ежедневни разходи? Трябва ли ако останем без работа да се превърнем в некоректни длъжници към банките и доставчиците на услуги? Трябва ли заради това, че нещата са се стекли по недобър за нас начин, да се откажем от качествено здравеопазване за нас и нашите близки? Отговорът е, че това не само, че не трябва, а не е и необходимо, защото за известен период от време заложната къща може да се превърне в надежден партньор, помагащ да се стабилизира положението. За същото това време нещата в личен и професионален план могат да се подобрят – например да се намери нова работа. Освен това кредитът от заложна къща има предимството, че е устроен по такъв начин, че за разлика от другите видове парични заеми не изисква задължително плащане. Само и единствено от волята и моментното финансово състояние на клиента зависи дали същият ще избере да откупи вещта, да заплати лихва за удължаване на договора или пък ще прекрати плащането без каквито и да е негативни последици от това.

This entry was posted in Заложни къщи and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply